Wandelingen delen met nabije toestellen

Opgelet : deze functionaliteit was verwijderd in versie 8.5 om de eenvoudige reden dat je evengoed airdrop kan gebruiken. Hoe?

 • In het hoofdscherm sleep je de wandeling die je wil delen naar links en tik je op de 3 puntjes om het actie menu te openen. (iPhone). Op de iPad kan je direct de knop met de 3 punten aantikken.
 • Kies ‘Delen als GPX bestand’ uit het menu. Dit opent het standaard deelscherm, waar je AirDrop als een van de vele opties terugvindt.

Het ontvangende toestel kan je dan TrackGuide kiezen als applicatie om het GPX bestand te openen. Let wel op : standaard worden foto’s niet opgenomen in de geëxporteerde gps bestanden. Wil je dat wel, dan moet je in de voorkeuren de schuifknop ‘Std. GPX’ – ‘Uitgebr.GPX’ nog even naar rechts schuiven.

Gebruik je nog een oudere TrackGuide én wil je de oude manier blijven gebruiken? Hier de oude uitleg :

Vanaf versie 4.0 ondersteunt TrackGuide de iPad. iPads synchroniseren niet met de Apple Watch, maar voor de rest doet de iPad versie alles wat de telefoon doet. Vooral wandelingen bij elkaar klikken gaat een stuk vlotter op het grote iPad scherm. Hoe krijg je die wandelingen dan op de telefoon? Onderstaand filmpje toont hoe (weliswaar van telefoon naar iPad, maar de omgekeerde weg werkt volkomen gelijk)

 • Eerst moet je op het toestel waarop de wandelingen die je wilt delen staan even op het tandwieltje bovenaan links klikken en de schuifregelaar ‘Delen’ aanzetten.
 • Vanaf hier pikt het filmpje in (delen stond dus al aan op de telefoon). Zet even hd aan als je kijkt, anders is alles onleesbaar vaag.
 • Tik op het toestel waarop je wandelingen wilt toevoegen op het plusje bovenaan links en kies ‘Ontvang wandeling van nabije toestellen’
 • Je krijgt een lijst van alle iOS toestellen in je buurt die ‘Delen’ hebben aangezet. Kies het toestel waarop de wandeling die je wilt ontvangen staat.
 • Op dat toestel zal gevraagd worden of je een verbinding wilt aanvaarden met het vragend toestel. Klik op ‘Aanvaard’.
 • Op het eerste toestel zie je nu hoe de verbinding tot stand wordt gebracht. Staat er ‘Verbonden’ naast het gekozen toestel, dan kan je de lijst met andere toestellen sluiten.
 • En dan moet op het verzendende toestel de wandeling die je wilt verzenden even naar links schuiven en het item menu (de drie puntjes) openen. Hierin kies je “Verstuur wandeling naar nabije toestellen”.
 • Je krijgt wat feedback, en is alles verzonden, ontvangen en geïnterpreteerd, zal je nog gevraagd worden of je wandeling X afkomstig van toestel Y wilt toevoegen aan je bibliotheek.
 • Een filmpje ter verduidelijking :

Al bij al een hele hap, maar we wilden absoluut vermijden dat iemand je wandelingen komt afladen zonder dat je toestemming hebt gegeven, of dat iemand wandelingen waarom je niet gevraagd hebt op je toestel kan plaatsen.