Wandelingen binnenhalen van iCloud

Sinds versie 5.0 heeft TrackGuide beschikking over een databank in de wolken (in iCloud). Eigenlijk zijn het er twee

  • Je eigen iCloud TrackGuide databank. Hierin kan je je eigen wandelingen bewaren (voor mocht je je telefoon kwijtraken of om te synchroniseren tussen verschillende aparaten). Het gebruikt hiervan is hier beschreven.
  • Een publieke databank waaruit iedereen kan lezen, maar waarin enkel wij kunnen schrijven. Hierin staan de demo wandelingen die je de eerste keer dat je TrackGuide startte kon binnenhalen.

Om wandelingen binnen te halen uit een van die databanken, tik je op het plusje bovenaan rechts, en kies je “Importeer van iCloud databases.” uit het menu. In het Engels ziet dat er als hieronder uit.

menu selectie 'importeer van icloud'

In het Nederlands staat er “Importeer van iCloud databases.”

En dit is het scherm dat je dan voor je krijgt : (de inhoud kan verschillen – en de schermafbeelding is alweer afkomstig uit de Engelse versie)

importeer

De publieke databank

Mocht het niet mogelijk zijn om de wandelingen uit de wolken te halen, dan krijg je een foutboodschap te zien. Onderstaande boodschap (alweer uit de Engelse versie) kregen we als we bovenaan ‘My iCloud’ kozen zonder dat onze telefoon aangemeld was in iCloud. Want als je niet aangemeld bent bij iCloud, kan TrackGuide niet bij je eigen wandelingen.

cloudimport error

Om wandelingen te importeren tik je ze aan. Kunnen ze niet worden geïmporteerd – enkel het geval indien je ze al in je bibliotheek hebt – krijg je een lelijk rood kruis te zien (we zouden onze graficus moeten ontslagen. Helaas, we hebben er geen). In het andere geval krijg je een blauw vinkje te zien.

cloudimport selected

Heb je alle wandelingen die je wilt binnenhalen aangetikt, dan tik je op de knop “Importeer 2”  (of 1 of 3 of…) en wacht je een tijdje. Vooral wandelingen met veel foto’s op oude toestellen kunnen al eens hun tijd nemen om neder te dalen uit de wolken. “Crystal Ship Oostende” deed er bij ons meer dan 1 minuut over op een iPhone 5.

En ten slotte : uit je eigen iCloud databank (de tab “My iCloud” kan je wandelingen verwijderen door ze naar links te schuiven en “Wis” aan te tikken. Opgelet : er wordt geen bevestiging gevraagd en er is geen undo beschikbaar!.

IMG_0154

Toch nog een schermafdruk uit de  Nederlandstalige versie!