Een wandeling bij elkaar klikken

Een nieuwe wandeling toevoegen doe je door op het plusje (‘+’) bovenaan rechts in het hoofdscherm te tikken. Wil je zelf een wandeling bij elkaar klikken, dan kies je ‘Punt voor punt aanduiden op de kaart’ uit het menu. Het scherm om wandelingen aan te passen wordt dan geopend.

Dit scherm kent twee modi :

  • Aanpassingsmodus : in deze modus kan je punten toevoegen, verwijderen of herschikken. Als je in deze modus POIs wilt toevoegen (POI = Point Of Interest of Interessant Punt) tik je ferm op het punt waaraan je die bezienswaardigheid wilt koppelen (als je telefoon geen 3D touch ondersteunt, moet je lang tikken in plaats van hard). Interessante punten worden in deze modus steeds als vlaggetjes weergegeven, en in deze modus kan je ook punten verslepen (tik tik sleep. Vergeet de tweede tik niet!). Punten voeg je toe aan een wandeling door op de kaart te tikken :
    • Maak je een nieuwe wandeling aan, dan wordt elke tik op het scherm achteraan de wandeling toegevoegd.
    • Pas je een bestaande wandeling aan, en je tikt tussen twee punten, dan wordt een nieuw punt tussen die punten toegevoegd.
editing mode

Aanpassingsmodus.

  • POI modus : Eens je het traject van je wandeling bij elkaar getikt hebt, kan je overschakelen naar POI modus. In POI modus worden geselecteerde POI’s die van een foto zijn voorzien niet als bolletje-met-vlaggetje weergegeven, maar door een miniatuurtje van die foto. Tikken op het scherm doet nu niets : je kan geen nieuwe punten toevoegen in POI modus. De kaart dient nu om de bestaande punten te selecteren zonder het risico te lopen dat je per ongeluk nieuwe punten toevoegt.
poi mode

POI Modus

Door de punten in de tabel onderaan naar links te schuiven krijg je nu toegang tot de opties om interessante punten toe te voegen, te wijzigen of te wissen.

Over het bewerken of aanmaken van POIs  bestaat een aparte pagina! Ook over het bewerken of aanmaken van afslaginstructies bestaat een aparte pagina.

En ook nu een filmpje om alles een beetje te verduidelijken.