Instructies

(Nog niet helemaal vertaald. Pas vanaf de helft wordt op het nederlands overgeschakeld)

In TrackGuide taal is een instructie een schematische voorstelling van een afslag met een  woordje geschreven uitleg. Je kan ze toevoegen aan een wandeling daar waar het systeem met groene, rode en purperen bolletjes niet voldoet. Denk even aan een splitsing in een bos met twee bijna parallelle wegen : eentje steil omlaag en de andere steil omhoog. In een bos ziet de landkaart op je telefoon of op je horloge er waarschijnlijk uit als een grote groene vlek zonder wegen, zodat je er het raden naar hebt welk van de twee je moet nemen. En het kan best lang duren vooraleer je merkt dat je de verkeerde keuze maakte.

Welnu, dan kan je instructies toevoegen aan je wandeling. Dit kan je doen vanuit verschillende schermen :

 • Als je wandelingen bij elkaar klikt of aanpast, en je het scherm in POI modus hebt gezet, sleep je het punt-met-de-splitsing naar links, en tik je op de “Voeg Instructies toe” knop  (de rechterknop hieronder).
  buttons 1
 • Als je een wandeling aan het opnemen bent, heb je onderaan links eveneens een “Voeg Instructies Toe” knop.
  add instructions while recording
 • En ook tijdens het wandelen heb je onderaan links een “Voeg Instructies Toe” knop. :
  instructions while walking

Deze knoppen openen het instructievenster. Hierin kan je

 • Een instructietekst intikken. Denk aan een tekst zoals “Neem het zandpaadje links” of “Neem de weg schuin links steil omhoog”.
 • Tik op de wereldbol als je instructies in verschillende talen wilt intikken.
 • De schuifbalk “Aantal Wegen” sleep je naar links of naar rechts totdat het aantal getekende wegen overeenstemt met de splitsing die je wilt bewegwijzeren.
 • Elke weg, behalve de groene die onderaan vertrekt, kan je rondslepen als de wijzers van de klok. De groene met de pijl duidt de weg de moet genomen worden aan. Sleep de wegen dus rond tot het schema overeenstemt met de werkelijke situatie.
 • Tik “Behoud” om de instructies op te slaan.

Het pad dat je moet volgen, is het groen van onderaan het scherm tot aan de pijl. In onderstaand voorbeeld moet je schuin links nadat je een scherp-linkse weg hebt laten liggen. Zonder instructies en zonder kaart (bosgebied) zou het niet duidelijk zijn of je de eerste of de tweede schuin links had  moeten nemen.

img_0160

Het instructievenster tijdens het intikken van de instructietekst.

Als je tijdens het wandelen een punt bereikt waaraan instructies gekoppeld zijn, krijg je die te zien op je telefoon en/of op je Watch :

simulator screen shot - apple watch series 4 - 44mm - 2018-11-18 at 12.38.47

Instructies zoals zo opfloepen op je Watch